HVORFOR ER PROTEINER VIGTIGE FOR KROPPEN?

De små skridt!

Livsstilændring

Sommeren er på vej og mange begynder at have ambitioner om at skulle være sommerklar, når huden skal vises frem. Ambitionerne er er høje både træning står i fokus men også at holde sig væk fra chokolade og fed mad. Men ofte holder disse ambitioner ikke og hvorfor gør de så ikke det?

Det korte svar er at tanken er baseret ud fra drømme. Der er altså ikke taget en beslutning om at ville ændre livsstil. Første skridt for at kunne ændre noget eller gøre noget anderledes ved sin livsstil er at kunne tage en beslutning om det er det du vil. Beslutningen er vigtigt fordi at for at kunne ændre et adfærd kræver det at du kan erkende, at der er noget som du skal laves om ved din livsstil.

Forudsætningen for at ændre din livsstil kommer ved erkendelse. Men selvom vi erkender vores dårlige levevis kan det stadig være svært at ændre fordi vores handlinger ofte er gamle vaner som skal brydes. Vores vaner eller adfærd er indkodet i vores hjerner. Derfor kræver det vi er bevidste omkring vores indsats til at kunne lave en livsstilændring.

Vi skal altså præsentere vores hjerne for noget nyt og sikre at vores handlinger ikke bliver autopilot. Derfor kan det også være en god ide at:

Skriv dine mål ned

Du skal være konkret omkring dine mål, hvad du vil ændre? Er det din søvn, kosten, motionen eller noget helt femte. Det er vigtigt du er konkret i hvad det er du vil ændre. Er der flere ting som du vil ændre i din livsstil så sørg for ikke at ændre det hele på én gang. Skriv del-mål ned og husk at rose dig selv når det lykkes. Det er vigtigt.

Fokuser på det positive

Det er vigtigt, når vi gerne vil ændre noget og det så lykkes at vi husker at rose os selv. Det øger din motivation om at forsætte i den positive retning. Et andet godt fif er at dele dine mål med andre. Studier viser at vores adfærd afspejler sig i de mennesker vi omgiver os med. Derfor del det med mennesker som tror på dig og gavner dit adfærd i den positive retning, hvor du gerne vil til måls.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

HVORFOR ER PROTEINER VIGTIGE FOR KROPPEN?