Kugle bomber

Juice der hjælper på dit helbred

Hvis du er én af dem som er glad for juice så skal du læse med her . Alt, hvad du behøver, er friske råvarer, en saftpresser og disse supersunde juice-opskrifter. Juicepresseren udnytter råvarerne fuldt ud, fordi alt skrog og indmad også presses med, men du kan også forsøge med en blender. Begge løsninger betyder, at juicen bliver supersund og kan erstatte hovedparten af din daglige dosis af frugt og grønt. Ganske enkelt fordi flere af de immunforsvarsstyrkende stoffer, flavonoider, først frigøres under en tur i saftpresseren. Er du én af dem som nøjes med at købe din juice  går du glip af de fleste fibre og får langt færre vitaminer og flavonoider. Mange af de sundeste plantestoffer og fibre sidder nemlig i frugtens faste dele. Når du selv laver juice, er det vigtigt, at du forarbejder råvarerne hurtigt og drikker juicen umiddelbart efter for at vinde så meget sundhed som muligt. Når overfladen på frugt og grønsager først er brudt, taber de hurtigt en stor del af antioxidanterne, og det forringer juicens ernæringsmæssige kvaliteter. Foruden en masse immunforsvarsstyrkende antioxidanter er juicen fyldt med opkvikkende kulhydrater, typisk af den langsomme slags, der giver vedvarende energi.

Hindbær juice & mandler

Ingredienser

 • 2 dl hindbær
 • 1 dl mandelmælk
 • 1 æble
 • 1 tsk agavehonning
 • 1 tsk fint revet ingefær

 

Fremgangsmåde 

Blend alle ingredienser sammen enten i en stavblender eller i en blender til massen er jævnt.

Denne juice har et højt antal Kcal men det er sundt fedt og juicen er basseret på lange kulhydrater det vil sige den sikre dig et stabilt blodsukker.

Hvorfor er ingefær godt for kroppen?

Ingefær bekæmper betændelse i kroppen; Forskning har vist, at ingefær er en af mest antiinflammatoriske råvarer, der findes. Det vil sige, at ingefær er effektiv til at bekæmpe betændelsestilstande i din krop. Det er ingefærs tårnhøje indhold af plantestofferne, gingeroler, der virker effektivt mod betændelse.

Ingefær bekæmper kvalme: Flere store studier har dokumenteret, at ingefær effektivt tager hånd om din kvalme, uanset om den skyldes søsyge, køresyge, tømmemænd eller ligefrem kemobehandling. Effekten skyldes, at ingefær både hæmmer serotonin-receptorerne, der påvirker kvalmecentret i hjernen, og påvirker dine nervebaner i tarmene.

Ingefær styrker dit immunforsvar: Ingefær styrker dit immunforsvar  Du skal dog op på omkring 5 gram om dagen for at opnå den effekt og typisk det dobbelte, hvis du indtager ingefær via shots.

Ingefær bekæmper slidgigt: Ingefærekstrakt har vist sig at dæmpe stivhed og smerter hos patienter med slidgigt i knæ og hofter. Formentlig er det gingerolerne, der bekæmper betændelse i kroppen, som kan tage æren for effekten.

Ingefær sænker blodtrykket: Ingefær er rig på kalium, der øger blodtilførslen til huden. Derved sænkes blodtrykket i kroppen, hvilket sænker din risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Ingefær lindrer ømme muskler: Træner du hårdt, og har du ofte ømme muskler, kan du med fordel begynde at spise ingefær. Studier viser nemlig, at ingefær kan lindre ømhed efter træning. Igen menes det at være gingerolerne, der er på spil, idet de dæmper den betændelse, der kan opstå i kroppen efter et hårdt træningspas.

Solbærjuice

Ingredienser

 • 3 store rødbeder
 • 1 æble
 • 0,5 dl solbær
 •  1 tsk agavehonning
 • 1/2 tsk hørfrøolie
 • 1 spsk revet peberrod

Fremgangsmåde

Skyl rødbederne og skræl dem. Blend rødbederne.  Kom alle ingredienser i en juicepresser.

Denne juice sænker dit blodtryk grundet det høje indhold kalium. Derudover er der en masse C -vitaminer i som styrker dit immunforsvar.

 

Hvorfor er rødbeder godt for kroppen? 

Rødbeden er nok den rodfrugt som er bedst til at ilte dit blod. Det betyder at hvis du vil forbedre din præstation i idrætsformer som løb, cykling og roning, hvor kredsløbet er i centrum skal du spise masser af rødbeder.

De mest optimistiske undersøgelser konkluderer, at præstationsevnen kan forbedres med hele 15 %

Hemmeligheden bag superrodfrugten rødbede er dens høje indhold af nitrat, som man ellers bedst kender som gødning i landbrugsverdenen. Rødbedens nitrat er dog et rent superstof, som sikrer ekstra meget ilt til dine muskler.

Ikke nok med det, så får rødbeden også blodtrykket til at falde, ligesom den er fuld af fibre og proppet med vitaminer.

Ærtejuice med basilikum

Ingredienser

 • 100 gram ærter
 • 2 stilke bladselleri
 • 2 tomater
 • 1/2 fed hvidløg
 • 10 basilikumblade
 • 1 tsk olivenolie

Fremgangsmåde 

Rens grønsagerne, og kom ærter, blegselleri og tomater i saftpresseren. Blend hvidløg med basilikum og olie. Kom juicen i et glas, og rør hvidløgs- og basilikumolien i som en cirkel. Kom evt. isterninger i.

Juicen er rig på fordøjelsesvenlige fibre, der bl.a. forebygger hjertekar-sygdomme og forstoppelse. Herudover er juicen ganske rig på jern, som er vigtigt for blodproduktionen. Det pæne indhold af C-vitamin (76 mg) fremmer optagelsen og udnyttelsen af jern.

 Ærter har et meget højt indhold af mættede proteiner og fibre, og så er der næsten ingen kalorier i. Desuden indeholder ærterne også flere af de sunde B-vitaminer og det vigtige C-vitamin, der styrker immunforsvaret.

Juice med hyben og grøn te

Ingredienser

 • 1 æble
 • 1 dl grøn te
 • 50 g rensede hyben
 • 1 stang kanel

 

Fremgangsmåde

Kog vand med kanelstangen, og lav grøn te. Afkøl den, og gem kanelstangen til pynt. Skyl æblet, og rens evt. hyben. Kom hyben og æblet delt i fire dele i saftpresseren, og bland saften med kold te.

juicen er fyldt med  c-vitamin, der genopbygger kroppens væv.

 

Hvorfor er grøn te sundt for kroppen?

Grøn te forebygger  kræft: En af de mest udforskede teorier er, at grøn te forebygger kræft. Forskerne konkluderer, at mindst 5 kopper te dagligt giver en effektiv beskyttelse mod et særligt enzym, som er overrepræsenteret i de fleste cancertyper.

Grøn te fremmer heling af celler: Stoffet EGCG i den grønne te forhindrer celler i hjerte og hjerne i at dø efter et hjerteanfald og fremmer helingen af celler, så man kommer sig bedre.

Grøn te beskytter mod slidgigt: Undersøgelser har påvist at EGCG kan beskytte ledbrusken mod skade ved slidgigt.

Grøn te forebygger alzheimer: Stoffer EGCG hæmmer produktionen af et protein kaldet beta-amyloid, som giver hukommelsestab hos mennesker, der lider af alzheimer.

Grøn te kan øge stofskiftet: Amerikanske forskere har fundet ud af, at grøn te øger stofskiftet og kan fremme et vægttab.

Grøn te passer på tænderne: Deruodver er teen en god kilde til fluor, som hærder dine tænder, så de bliver modstandsdygtige over for syre. Grøn te har ydermere den fordel, at det ikke misfarver tænderne på samme måde som sort te og kaffe.

Grøn te modvirker allergi: Grøn te indeholder naturlige antihistaminer, der modvirker hævelse og irritation som følge af allergi.

Trænebær juice

Ingredienser

 • 100 gram mørke vindruer
 • 50 gram trænebær
 • Saften af 1/2 lime
 • 1 dl danskvand

Fremgangsmåde

Pres kernefri druer og friske eller frosne tranebær. Smag til med lime. Spæd op med danskvand eller anden mineralvand med brus. Server med is og skiver af lime.

Derfor bør du spise trænebær

Tranebærs ernæring – lavt sukkerindhold, intet fedt, rig på C-vitamin

Tranebær er lavt på Kacl og  sukker indhold, især sammenlignet med nogle andre frugter, men de har også nul fedt, enhver form for fedt. Derudover er trænebær rig på fibre. Fibre hjælper med forbedring af afføringen, så der er mindre chance for at få forstoppelse, og de kan sænke blodets indhold af kolesterol og glukose, hvilket hjælper med forebyggelse af diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

En kop tranebær har 5g af fibre, som er 20% af det daglige behov for kvinder i alderen 50 eller yngre.

Tranebær – rig på C-vitamin: En kop tranebær har 15 mg C-vitamin, omkring 25% af det daglige behov.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Kugle bomber